Informacije o obradi osobnih podataka

U svrhu organiziranja i provođenja konferencije i aktivnosti u razdoblju 30 dana nakon konferencije, voditelji obrade osobnih podataka su organizatori:

INFO HIŠA d.o.o., Likozarjeva 14, 1000 Ljubljana,

URADNI LIST RS, d.o.o., Dunajska 167, 1000 Ljubljana.

 

Osobni podaci posjetitelja internetske stranice www.privacy-day.com se ne prikupljaju – koriste se osnovni analitički kolačići, ali su postavljeni tako da se IP adresa maskira i pomoću kolačića ni na koji način se ne može odrediti identitet posjetitelja. Ako na internetskoj stranici slijedite poveznice na druge stranice, voditelj nije odgovoran za obradu osobnih podataka na ciljanim internetskim stranicama, stoga voditelj predlaže da pročitate informacije o obradi osobnih podataka koje pružaju voditelji ciljanih internetskih stranica.

Voditelj će početi prikupljati osobne podatke samo ako se prijavite za sudjelovanje na konferenciji. U tom slučaju morat ćete dostaviti osobne podatke potrebne za organizaciju i provedbu konferencije (svrha obrade podataka) putem mrežnog obrasca (u posjedu Uradnog lista RS d.o.o.), inače nećete moći sudjelovati na konferenciji. Tražit će se samo oni podaci potrebni za organizaciju i provedbu konferencije. Pravni temelj za obradu osobnih podataka je ugovor (članak 6. stavak 1. točka b Opće uredbe o zaštiti podataka), koji zaključujete sa zajedničkim voditeljima uz prihvaćanje Općih uvjeta konferencije (Ugovor o sudjelovanju na konferenciji).

Nakon 30 dana od održavanja konferencije, svaki od zajedničkih voditelja obrađivat će osobne podatke kao samostalni voditelj obrade za vlastite svrhe radi mogućeg postupanja ili protivljenja pravnim zahtjevima, koji proizlaze iz ugovora o sudjelovanju na konferenciji (5 godina od sklapanja ugovora) i za ispunjavanje poreznih obveza svakog od zajedničkih voditelja (10 godina nakon uplate kotizacije).

Nakon 30 dana od konferencije, svaki od zajedničkih voditelja kao samostalni voditelj na temelju članka 158. stavka 1. Zakona o elektroničkim komunikacijama (ZEK-1), može vam povremeno slati reklamne obavijesti (e-novosti). Već prilikom prijave na konferenciju imat ćete mogućnost da svakom od zajedničkih voditelja obrade posebno zabranite slanje e-novosti. Pozivamo Vas da odmah ne zabranite slanje e-novosti, nego da pružite priliku da se pokaže kvaliteta – od primanja e-novosti svakog od zajedničkih voditelja obrade, a vi ćete se moći odjaviti u bilo kojem trenutku kasnije putem poveznice u svakoj primljenoj e-novosti.

U svakom trenutku možete zatražiti ostvarivanje sljedećih prava vezanih uz obradu podataka koji se odnose na Vas:

  • Potvrda da se podaci obrađuju i kopiju Vaših osobnih podataka;
  • Ispravak mogućih netočnih podataka i u vezi s tim ograničenje obrade podataka za razdoblje od donošenja odluke o ispravku;
  • Primanje podataka koji se nalaze u CSV formatu ili prosljeđivanje Vaših podatke u takvom formatu drugom voditelju po vašoj želji (tj. pravo na prijenos podataka).

Na adresi dpo@info-hisa.si, možete dobiti dodatne informacije o obradi osobnih podataka vezanih uz konferenciju te također možete ostvariti gore navedena prava vezanih uz zaštitu osobnih podataka. Nakon 30 dana od održavanja konferencije za dodatne informacije i ostvarivanje prava, molimo kontaktirajte pojedinog voditelja obrade:

INFO KUĆA, d.o.o., na adresu dpo@info-hisa.si;

URADNI LIST RS, d.o.o., na adresu dpo@uradni-list.si.

Ako smatrate da na bilo koji način kršimo Vaša prava u vezi s zaštitom osobnih podataka, u svakom trenutku možete podnijeti prigovor Povjereniku za informiranje RS (više informacija na www.ip-rs.si).

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje koristi većina internetskih stranica i pohranjuje na uređaje s kojima se pristupa internetu kako bi se identificirali pojedini uređaji koje korisnici koriste za pristup. Njihova pohrana je pod potpunim nadzorom preglednika koji koristi korisnik – pohranjeni kolačići mogu se ograničiti ili onemogućiti.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su neophodni za pružanje korisniku jednostavnih mrežnih usluga. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika i internetske stranice je s pomoću kolačića brza i jednostavnija. Pomoću njih internetska stranica pamti preferencije i iskustva korisnika, čime štedi vrijeme i čini pregledavanje stranice učinkovitijim i ugodnijim. Kolačići se koriste na većini internetskih stranica i prikladno su sredstvo za čuvanje svježeg i primjerenog sadržaja, koji je u skladu s interesima i preferencijama pojedinog korisnika. Razlozi korištenja kolačića su – njihova mogućnost da pohranjuju informacije o statusu svake internetske stranice (pojedinosti o prilagodbi svake internetske stranice), pomoć pri implementaciji raznih internetskih stranica (online trgovine), pomažu prikupljanju raznih statistika o navikama web korisnika – jer mogu samo pratiti učestalost posjećivanja određene web stranice.

 

Koje podatke prikuplja internetska stranica?

Kompanija Naziv kolačića Svrha Trajanje
Naša kompanija
QS_PD_COOKIE
Uvjeti o kolačićima 1 mjesec
Google Analytics
_ga
Statistika prikaza stranice 2 godine
Google Analytics
_gid
Statistika prikaza stranice 1 dana