INFORMACIJE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV

 

Upravljavca osebnih podatkov sta za namen organizacije in izvedbe konference ter aktivnosti v obdobju 30 dni po izvedeni konferenci skupaj soorganizatorja konference:

  • INFO HIŠA d.o.o., Letališka 33, 1000 Ljubljana, in
  • URADNI LIST RS, d.o.o., Dunajska 167, 1000 Ljubljana.

 

Osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani www.privacy-days.com ne zbiramo, razen anonimne analitike, ki pa je bomo namestili le, če se boste s tem strinjali. Če s spletne strani sledite povezavam na druge spletne strani, upravljavca ne odgovarjata za obdelavo osebnih podatkov na ciljnih spletnih straneh, zato predlagamo, da si preberete informacije o obdelavi podatkov, ki jih priskrbijo upravljavci ciljnih spletnih strani.

 

Osebne podatke upravljavca začneta zbirati šele, če se prijavite za udeležbo na konferenci. V tem primeru nam boste osebne podatke, potrebne za organizacijo in izvedbo konference (namen obdelave podatkov), morali posredovati preko spletnega prijavnega obrazca v lasti Uradnega lista RS, d.o.o., sicer vam udeležbe na konferenci ne bomo mogli omogočiti. Prosili vas bomo le za tiste podatke, ki so potrebni za organizacijo in izvedbo konference. Pravni temelj za obdelavo osebnih podatkov je pogodba (6/I(b) člen Splošne uredbe o varstvu podatkov), ki jo sklenete s skupnima upravljavcema s sprejemom Splošnih pogojev konference (pogodba o udeležbi na konferenci).

 

Po preteku 30 dni od izvedbe konference vsak od skupnih upravljavcev osebne podatke obdeluje kot samostojen upravljavec za lastne namene morebitnega uveljavljanja ali nasprotovanja pravnim zahtevkom, ki izhajajo iz pogodbe o udeležbi na konferenci (5 let od sklenitve pogodbe), in za namen izpolnjevanja davčnih obveznosti vsakega od skupnih upravljavcev (10 let od plačila kotizacije).

 

Po preteku 30 dni od izvedbe konference bo vsak od skupnih upravljavcev kot samostojen upravljavec na podlagi 158/II člena Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) uporabljal tudi zato, da vam bo občasno poslal svoja reklamna obvestila (e-novice). Že v prijavnem obrazcu na konferenco boste imeli možnost, da vsakemu od skupnih upravljavcev posebej prepoveste pošiljanje e-novic. Vabimo vas, da prejemanja e-novic ne zavrnete takoj, ampak nam date možnost, da se dokažemo z njihovo kvaliteto – od prejemanja e-novic vsakega od upravljavcev se boste lahko odjavili tudi kadarkoli kasneje preko povezave v vsakokrat prejetih e-novicah.

 

Kadarkoli lahko zahtevate tudi uresničitev naslednjih pravic v zvezi z obdelavo podatkov, ki se nanašajo na vas:

  • potrditev, da se podatki obdelujejo, in kopijo vaših osebnih podatkov;
  • popravek morebiti netočnih podatkov in v zvezi s tem omejitev obdelave podatkov za obdobje odločanja o popravku;
  • da prejmete podatke, ki se nanašajo na vas v CSV formatu, oziroma da vaše podatke v takšnem formatu posredujemo drugemu upravljavcu po vaši želji (t. i. pravica do prenosljivost podatkov).

 

Na naslovu dpo@info-hisa.si lahko pridobite dodatne informacije o obdelavi osebnih podatkov v zvezi s konferenco in v tem obsegu uveljavljate zgoraj navedene pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Prosimo vas, da se po preteku 30 dni od izvedbe konference za dodatne informacije in uveljavljanje pravic obrnete na posameznega upravljavca:

 

Če menite, da kakorkoli kršimo vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko pri Informacijskem pooblaščencu RS kadarkoli vložite pritožbo oziroma prijavo (več informacij na www.ip-rs.si).

 

Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

PODJETJE NAZIV PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE
Naše podjetje QS_PD_COOKIE Pogoji o piškotkih 1 mesec