Rinalda Klemenčič

Rinalda Klemenčič

Rinalda Klemenčič

Rinalda je direktorica inovacij in podatkovnega poslovanja v Zavarovalnici Sava. Ima 26 let izkušenj na področju marketinga storitev, digitalnega marketinga, zadnja leta dodaja znanja s področja inovacij. Skrb za pravilno rokovanje in varovanje osebnih podatkov se prepleta skozi vsa ključna področja njenega delovanja, pred zavarovalništvom še v bančništvu in v zdravstvu.

Je predavateljica v domačem in tujem okolju in tudi mentorica v mednarodnem poslovnem programu za mlade inovatorje v zavarovalništvu InTa – MOI (Avstrija), preko katerega mladim inovatorjem v zavarovalniški industriji pomaga večati kompetence na področjih, kot so: strategija uporabniških izkušenj; vključenost strank ter pomen podatkov pri oblikovanju storitev po meri posameznika, Design Thinking, vedenjski marketing in moč menjave korporativne kulture ter podatkovno gnane inovacije.

V zadnjih treh letih je doprinesla k dvigu strokovnosti tudi kot članica strokovne žirije številnih tekmovanj doma (Effie Slovenija, Diggit, Websi) in mednarodno (Effie Europe, Web Retailer Award). Stroki dodaja svoj doprinos tudi skozi delitev svojih izkušenj ter pogledov kot izkušena sogovornica različnih strokovnih omizij.