Mojca Briščik

Mojca Briščik

Mojca Briščik

Mojca Briščik je pred prihodom na funkcijo izvršne direktorice SOZ in predsednice mednarodnega kreativnega festivala Zlati boben, opravljala funkcijo pomočnice izvršne direktorice za divizijo tekstila in parfumerij v trgovskem podjetju Mercator, kjer je bila odgovorna za marketing in odnose z javnostmi. Pred tem je bila, prav tako v Mercatorju, direktorica za korporativno komuniciranje. Za sabo ima tudi več kot 17 let aktivnega delovanja v medijih, mnogi jo poznajo kot televizijsko novinarko in radijsko voditeljico ter zadnjo urednico Radia glas Ljubljane.

Mojca  se ponaša s široko paleto znanj in izkušenj, še zlasti s področja korporativnega komuniciranja, marketinga in odnosov z javnostmi, ter tudi vodenja in upravljanja prodaje na drobno.

Na Fakulteti za družbene vede zaključila študij novinarstva ter magistrirala iz področja upravljanja s človeškimi viri, na Ekonomsko-poslovni fakulteti.

Karierno pot je začela še v času študija kot radijska in televizijska novinarka (tako na nacionalni televiziji kot tudi na zasebni POP TV) ter radijska voditeljica in snovalka radijskih oddaj. Po zaključenem študiju je postala odgovorna urednica in mentorica številnim mladim radijcem ter postala pomemben člen pri produkciji zvočne kulise številnih komercialnih radijskih postaj. Ob tem pa skupaj s tedanjo ekipo postavila temelje danes uspešni radijski mreži. S tem je pokazala visoki nivo poznavanja medijev ter zakonitosti njihovega delovanja in poročanja. Svojo medijsko pot pa je zaključila na mestu urednice Radia glas Ljubljane.

Poklicno pot je po 17 letih aktivnega delovanja v medijih nadgradila z delom v maloprodaji kot direktorica blagovnice Maxi. Po štirih uspešnih letih je nato prevzela mesto direktorice korporativnega komuniciranja v Mercatorju, ki je zajemalo, ne zgolj komuniciranje z vsemi deležniki v matični državi, temveč tudi koordiniranje vseh PR služb po tujih trgih (skupno šestih) kjer je družba delovala. Tako je uspešno postavila in izpeljala osrednje humanitarne akcije ter koordinirala delovanje družbe na področju sponzorstev in donacij, sočasno pa postavila temelje za interno komuniciranje. Pod njenim vodstvom je družba Mercator, za področje družbene odgovornosti, prejela tudi mednarodno nagrado European Business Award.