Mojca Briščik

Mojca Briščik

Mojca Briščik

Mojca Briščik prethodno je bila na funkciji izvršne direktorice SOZ i predsjednice međunarodnog kreativnog festivala Zlatni bubanj, bila je pomoćnica izvršne direktorice za odsjek tekstila i parfema u Mercatoru, gdje je bila odgovorna za marketing i odnose s javnošću. Čemu je prethodilo mjesto direktorice korporativnih komunikacija u Mercatoru. Također ima više od 17 godina aktivnog iskustva u medijima, mnogi je znaju kao televizijsku novinarku i radio voditeljicu te urednicu Radija Glas Ljubljane.

Mojca se može pohvaliti širokim spektrom znanja i iskustva posebno u području korporativnih komunikacija, marketinga i odnosa s javnosti, kao i vođenjem i upravljanjem prodajom na malo.

Na Fakultetu društvenih znanosti završila je studij novinarstva i magistrirala iz područja upravljanja ljudskim resursima na Ekonomskom fakultetu.

Karijeru je započela još na fakultetu kao radijski i televizijski novinar (na nacionalnoj televiziji i na privatnoj postaji POP TV) te voditeljica i kreatorica radio emisija. Po završetku fakulteta postala je urednica i mentorica mladih te važna karika u produkciji zvučne kulise brojnih komercijalnih radio postaja. Istovremeno, zajedno s postojećom timom, postavila je temelje današnje uspješne radio mreže. Time je pokazala visoku razinu poznavanja medija i zakonitosti njihova funkcioniranja. Medijsku karijeru završila je na mjestu urednice Radija Glas Ljubljane.

Nakon 17 godina aktivnog rada u medijima, otišla je korak dalje i počela raditi kao direktorica maloprodajne trgovine Maxi. Nakon četiri uspješne godine preuzela je mjesto direktorice korporativnih komunikacija u Mercatoru, što je uključivalo komunikaciju sa svim dioničarima uzemlji podrijetla, već i koordinaciju svih PR usluga u inozemstvu (ukupno 6 država) gdje kompanija posluje. Uspješno je uspostavila i provela središnje humanitarne akcije te koordinirala aktivnostima društva na području sponzorstva i donacija, te postavila temelje za internu komunikaciju. Pod njezinim vodstvom Mercator je na području društveno odgovornog djelovanja osvojio međunarodnu nagradu – European Business Award.