Mag. Ana Pristolič

direktorica pravnega sektorja in skladnosti, Generali Investments d.o.o.

Mag. Ana Pristolič je direktorica pravnega sektorja in skladnosti v prvi slovenski družbi za upravljanje Generali Investments d.o.o. (prej KD Skladi, d.o.o.), kjer je tudi nosilka funkcije zagotavljanja skladnosti poslovanja s predpisi (chief compliance officer) in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO).

V teh vlogah zagotavlja zakonitost in skladnost poslovanja družbe in njenih produktov, sodeluje v različnih projektnih skupinah ter pri procesu razvoja novih produktov in vpeljevanju ostalih novosti. Sodelovala je pri ustanovitvi prvih specialnih investicijskih skladov v Sloveniji (nepremičninskem skladu in skladu zasebnega kapitala).

V svojih 20 letih izkušenj v dinamični finančni industriji je delovala na različnih pravnih področjih, med ključnimi so: pravo investicijskih skladov in družb za upravljanje, alternativni skladi, trg finančnih instrumentov, varstvo osebnih podatkov, splošno gospodarsko in civilno pravo, davčno pravo, prevzemi, v zadnjih letih pa tudi področje trajnostnosti (ESG). Svetuje vsem sektorjem družbe in sodeluje z nadzornimi organi, različnimi institucijami ter vlagatelji in pogodbenimi partnerji.

Na ravni Združenja družb za upravljanje – GIZ je predsednica delovne skupine za računovodstvo in davke, katere članica je že vrsto let, od leta 2019 pa kot predavateljica davčnih vsebin (obdavčitev dohodkov iz kapitala) sodeluje pri izobraževanju za preizkus znanja s področja trženja enot investicijskih skladov.

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je leta 2003 diplomirala z odliko (ocena cum laude), leta 2016 pa je pridobila naziv magistrica znanosti s področja davčnega prava.

Mag. Ana Pristolič

Povezani dogodki

  • 18-04-2024 10:50

    Izkušnje in izzivi upravljanja skladnosti po ZVOP-2