Jamie Woodruff

Jamie Woodruff

Jamie Woodruff

Jamie Woodruff je eden vodilnih svetovnih avtoritet na področju hekanja in kibernetske varnosti.

Woodruff je postal znan, ko je v okviru študentskega tekmovanja na univerzi Bangor, kjer je študiral računalniške informacijske sisteme, uspešno vdrl Facebook. Odtlej je odkril varnostne luknje v številnih odmevnih sistemih, vključno s spletnim mestom Kim Kardashian, za katerega je ugotovil, da so resno ogorženi osebni podatki njenih oboževalcev.

Jamie Woodruff je trenutno glavni vodja tehnologij specializiranega podjetja za informacijsko podporo in varnost v Veliki Britaniji. Specializirani so za usposabljanje, oblačne rešitve, penetracijsko testiranje in podpirajo šole s celotno paleto IT storitev. Je tudi svetovalec za kibernetsko varnost pri fundaciji Cyber ​​Smile, ki je specializirana za pomoč pri spletnem nadlegovanju.

Woodruff govori o pomenu varnosti sistemov in omrežij ter je znan po tem, da razkriva izkoriščanja in ranljivosti po vsem svetu v vodilnih varnostnih aplikacijah, kot so Facebook, YouTube, Twitter, Apple in Google. Obstoječe pomanjkljivosti ugotovi z vdorom v zadevna podjetja. To je demonstriral s tem, da se je v veliki finančni ustanovi lažno predstavil kot dostavljavec pizze in s pomočjo vdora v ključavnice pridobil dostop do njihove strežniške sobe. Vse, kar počne, dela v skladu z dovoljenjem za etično penetracijo.

Woodruff strastno govori tudi o kripto valutah oz. tehnologiji veriženja blokov (blockchain) – pojasni, kako deluje, kaj lahko pričakujemo v prihodnosti in kakšna je prihodnost valut in trgovanja.

“Jamie Woodruff je bil v pogovoru briljanten s svojim angažiranim, miselno izzivalnim in rahlo strašljivim osrednjim govorom in predstavitvijo!”
Kate Bullard – Baker McKenzie.