mag. Gordana Ristin

mag. Gordana Ristin

mag. Gordana Ristin

Mag. Gordana Ristin je višja sodnica svetnica pri višjem sodišču v Ljubljani. Vodi Oddelek za ARS (alternativno reševanje sporov). Je predsednica Društva mediatorjev Slovenije.

Pričela je svojo pravo kariero na Zavarovalnci Triglav in nato je sodnica (na Temeljnem sodišču v Ljubljani, dodeljena na Vrhovno sodišče RS in od 1995 na Višjem sodišču v Ljubljani).

Mediatorka je od 2001, končala več nadaljevalnih izobraževanj in 2003 trenerka za mediatorje. Avtorica je številnih prispevkov o ARS in redaktorica in soavtorica knjige Mediacija v teoriji in praksi. Bila je strokovni vodja evropske konference EMNI o mediaciji, strokovni vodja izobraževanj pri DMS in predavala na ABA ADR Conference v San Franciscu in Miamiju.

Je članica Sveta za ARS pri Ministrstvu za pravosodje. Leta 2017 je magistrirala na PF v Ljubljani s temo: Mediacija v odškodninskih in zavarovalnih sporih. Predava na prvem magistrskem študiju v RS o ARS na Evropski pravni fakulteti. Je članica Sveta za ARS pri MP. Opravila je čez 200 mediacij.