Cene Grčar

Cene Grčar

Cene Grčar

Diplomirao je 1995. godine na Pravnom fakultetu u Ljubljani u okviru Katedre za kaznenopravne znanosti na temu „Kazneno pravni aspekti pranja novca“. Nakon završetka prakse na Višem sudu u Ljubljani, 2005. godine položio je pravosudni ispit.

Suosnivač je odvjetničkog društva Grčar i u njemu radi kao odvjetnik. Prije toga bio je zaposle u Uredu RS za sprečavanje pranja novca, zatim u vlastitom gospodarskom društvu gdje je radio kao pravni savjetnik. Bio je direktor pravne službe u velikom medijskom društvu Pro Plus (koja priprema televizijske programe POP TV, KANAL A, POP BRIO i POP PLUS), a također se osposobljavao u dva odvjetnička društva. Također je radio u Europskom udruženju komercijalnih televizija (ACT). Bio je predsjednik u Slovenskoj komori za oglašavanje (SOZ), a prije toga u dva mandata također i njegov član.

Kao predavač i kao slušatelj sudjelovao je na stručnim seminarima i konzultacijama, u organizaciji institucija kao što su Europska komisija, Vijeće Europe, razni pravne i medijske institucije u zemlji i inozemstvu. Također je predavač na Školi novinarstva i produkcije u elektroničkim medijima (POP Akademija). Tijekom svoga radan na području medija aktivno je sudjelovao u izradi zakona o medijima (član ekspertne skupine Ministarstva za kulturu Republike Slovenije), te pisanju članaka za domaće i inozemne stručne časopise  (Pravna praksa, Medijska Tisak, Pravosudni bilten, Sled, IRIS). Uz sve to, koautor je knjige „Medijsko pravo“.