За настанот

Info hiša Ljubljana во соработка со Службен Весник на Република Словенија организра 5-та меѓунардна конференција „Денови на правото на приватност и слободата на изразување“ која ќе се одржи на 18 и 19 април 2019 година на Блед.

Предавачи ќе бидат домашни и странски експерт со меѓународен углед. Меѓу другите, ќе можете да ги следите предавањата на:

Alessandro Mantelero, професор по граѓанско право на Универзитетот за политехника во Торино и известувач за вештачка интелегенција и заштита на податоци во Советот на Европа, кој ќе говори за влијанието на вештачката интелегенција врз приватноста (AI)”

Jennifer O’Sullivan,заменик комесарка на Ирскиот надзорен орган за заштита на лични податоци, која ќе говори за надзорот над најголемите меѓународни компании,

Ute Kallenberger, раководител на инспекцијата при Европскиот надзорен орган за заштита на лични податоци, кој ќе сподели досегашни нивни искуства,

Mitja Pirc,консултант за заштита на податоци во крипто светот,

Mojca Briščik, директор на Словенечката маркетиншка комора, која ќе говори за предизвиците во областа на маркетингот по отпочнување на примената на GDPR,

Nataša Pirc Musar,адвокат и поранешнакомесарка на надзорниот орган за заштита на лични податоци на Република Словенија,која ќе говори а за правото да се биде заборавен.

Кому му е наменета конференцијата?

Конференцијата е наменета за:

 • Офицерите за заштита на личните податоци,
 • Експертите за приватност од Словенија, Хрватска, Србија, Македонија,
 • Претставниците на водечките компании во регионот,
 • Правниците и информатичарите од јавниот сектор,
 • Правниците и информатичарите во медиумскиот свет,
 • Информатичарите,
 • Правниците во поголемите компании,
 • Лидери во областа на маркетингот,
 • Компаниите од крипто светот.
 • 50 % попуст за членовите на ДПО Клубот
 • 20 % попуст за рана пријава. Важи за сите пријави до 28.2.2019
 • 10 % попуст за 2 или повеќе учесници
*Попусти не се собираат.

Предавачи

Др. Наташа Пирч Мусар

Др. Наташа Пирч Мусар

програмски менаџер, Адвокатска фирма Пирц Мусар & Лемут Стрле

Др. АЛЕСАНДРО МАНТЕЛЕРО

Др. АЛЕСАНДРО МАНТЕЛЕРО

известувач за заштита на податоците на Советот на Европа за ефектите од вештачката интелигенција (АИ)

УТЕ КАЛЛЕНБЕРГЕР

УТЕ КАЛЛЕНБЕРГЕР

pаководител на инспекција на ЕДПС

Матхиеу Гуиллемин

Матхиеу Гуиллемин

правен советник на УЕФА

ИРЕНЕ ЛОУИЗИДОУ НИЦОЛАИДОУ

ИРЕНЕ ЛОУИЗИДОУ НИЦОЛАИДОУ

комесарка на надзорен орган за заштита на лични податоци Кипар

маг. Андреј Томшич

маг. Андреј Томшич

заменик комесарка на Словенечки надзорен орган за заштита на лични податоци

Јеннифер О’Сулливан

Јеннифер О’Сулливан

заменик комесарка на Ирскиот надзорен орган за заштита на лични податоци

Горазд Божич

Горазд Божич

rаководител на СИ-ЦЕРТ

Ивана Жиљак

Ивана Жиљак

Агенција за заштита на лични податоци на Хрватска

Зоран Савин

Зоран Савин

директор ИАБ Словенија, Дигиталл.си

Хелена Благне

Хелена Благне

најуспешен словенечки пејач

Дубравка Доленц

Дубравка Доленц

директорица Инфо Хоусе Загреб

маг. Росана Лемут Стрле

маг. Росана Лемут Стрле

Адвокатска фирма Пирц Мусар & Лемут Стрле

др. Росвита Песек

др. Росвита Песек

новинар на РТВ Словенија и историчарот

Клемен Краигхер Мишич

Клемен Краигхер Мишич

директор, Инфо хиша д.о.о.

Јуре Холешек

Јуре Холешек

Приватноста на податоците за приватност Словенија и ЈИЕ, Новартис

Јанез Кравцар

Јанез Кравцар

генерален советник, ИЦОНОМИ Лтд.

Мариа Мелкова

Мариа Мелкова

Модерно работно место Бизнис група леад, Мајкрософт

Милан Габор

Милан Габор

етички хакер

Цене Грчар

Цене Грчар

адвокат, експерт за медиумско право

Мојца Бришчик

Мојца Бришчик

извршен директор на Cловенечката рекламна комора

Маја Јаворшек

Маја Јаворшек

ДПО, Oсигурување Триглав д.д.

Тина Краигхер Мишич

Тина Краигхер Мишич

стручен директор Инфо хиша д.о.о.

др. Митја Пирц

др. Митја Пирц

директор на деловниот консалтинг, Делоит

Игор Мали

Игор Мали

Игор Мали, менаџер за операции iPROM d.o.o.

Јака Репаншек

Јака Репаншек

Јака Репаншек, РеПублис Цонсултинг

Маја Шкрјанц

Маја Шкрјанц

Телеком Словеније д.д.

Урбан Сухадолник

Урбан Сухадолник

предавач на сајбер-безбедност

Грегор Жавцер

Грегор Жавцер

ко-основач Датафунд

Ирена Јакша Зупанчич

Ирена Јакша Зупанчич

директор, Асцалдера д.о.о.

ВРЕМЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА

9.00—9.30
ВОВЕДЕН ГОВОР
ДР. НАТАША ПИРЦ МУСАР, ПРОГРАМСКИ ВОДИТЕЛ
9.30—10:10
КЛУЧЕН ГОВОРНИК
АЛЕСАНДРО МАНТЕЛАРО, ПРОФЕСОР ПО ГРАЃАНСКО ПРАВО И ИЗВЕСТУВАЧ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО СОВЕТОТ НА ЕВРОПА, ЗА ВЛИЈАНИЕТО НА ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА (AI)
10:10—12:30
СЕКЦИЈА 1
ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ ВО МЕЃУНАРОДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ
ВОДИТЕЛ НА СЕКЦИЈАТА: ДУБРАВКА ДОЛЕНЦ
12.30—13.30
ОДМОР ЗА РУЧЕК
13.30—15.30
СЕКЦИЈА 2
БЕЗБЕДНОСТ НА ОБРАБОТКАТА НА ПОДАТОЦИТЕ
ВОДИТЕЛ НА СЕКЦИЈАТА: КЛЕМЕН КРАИГЕР МИШИЧ
15.30—15.45
ОДМОР
15:45—17:45
СЕКЦИЈА 3
ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ ВО КРИПТО СВЕТОТ
ВОДИТЕЛ НА СЕКЦИЈАТА: МИТЈА ПИРЦ, КОНСУЛТАНТ
19:00—22:00
ВЕЧЕРЕН НАСТАН
9.00—9.30
ПРВ ВОВЕДЕН ГОВОР
9.30—11:30
СЕКЦИЈА 4A & 4B
СЕКЦИЈА 4a СЕКЦИЈА 4b (Во соработка со словенечката рекламна комора)
Поглед на контролорот Маркетинг и GDPR
Раководител на дел: маг. Росана Лемут Стрле
Раководител на дел: Мојца Бришчик
11.30—12:00
ОДМОР
12:00—14:00
ОКРУГЛА МАСА
ПРАВО ДА СЕ БИДЕ ЗАБОРАВЕН И МЕДИУМИТЕ
ВОДИТЕЛ: ДР. НАТАША ПИРЦ МУСАР

Организаторите

Спонзори

SRC-infonet-Privacy Days

Покровител на вечерта настан

Медиумски спонзори

Revija Direktor Privacy Days
SRC-infonet-logo
SOZ Privacy Days